Oleksia Design logo

Yksiön uudistus

Tämän yksiön sisustus- remontointisuunnitelma toteutettiin asukkaan halusta uudistaa kodin ilmettä ja järkevöittää tilanjakoa. Inspiraatiota ja sävyjä haettiin Suomen luonnosta; peruskalliosta ja vesistä. Asuntoon haluttiin tuoda rauhallinen ja sointuisa sävymaailma. Pääosin päivitettiin ja uusittiin pintamateriaaleja. Suurimmat muutokset olivat vaatekomeron purkaminen ja korvaaminen vaatekaapilla, sekä keittiön kaappien päivitys ja pesutilojen sekä saunan kattava uudistus.

Vaatehuoneen purkaminen ja korvaaminen komeroilla koettiin järkeväksi, sillä tällä toimenpiteellä saatiin avaruutta ja neliöitä sekä toimivuutta yksiöön. Makuutila erotettiin muusta tilasta lasisilla tammikehys-liukuovilla. Näin nukkumiselle saatiin rauhallinen soppi. Makuuhuoneeseen suunniteltiin myös akustoivat taulut vaimentamaan ääniä ja lisää säilytystilaa sängyn yläpuolelle. Olohuoneeseen haluttiin tuoda pehmeyttä ja maanläheisiä sävyjä sekä ennen kaikkea saada tarpeelliset toiminnot sijoitettua tilaan. 

Ennen valkoiset keittiön kaapit päivitettiin suunnitelmassa mustaksi. Kaappien ja kodinkoneiden sijoittelua järkeistettiin ja näin saatiin keittiöön myös pieni pöytätila, vaikkapa aamiaisruokailua varten ja lisälaskutilaksi. Mustaa keittiötä piristää Smegin vaaleanvihreä jääpakastinkaappi ja välitilan hauska kalanruotoladottu suorakaiteen muotoinen, lasitettu, valkoinen laatta, joka muuten toistuu pesu- ja wc-tilassa.

Keittiön uusi ilme

Saunaosastoa uudistettiin ja vaalennettiin suunnitelmassa. Lasinen väliseinä pesu- ja löylyhuoneen välillä tuo avaruutta ja valoa tiloihin. Laataksi valittiin vaalea suorakaiteen muotoinen kalanruotoladontainen laatta. Lauteista ja saunan ilmeestä haluttiin vaalea ja näin vaalea haapa valikoitui sekä lauteisiin että seinän sormipaneeliin. Lattia on vaaleanharmaata mikrosementtiä. Särmää tuotiin mustalla kiukaalla ja mustilla lvi-kalusteilla. Pesukone sijoitettiin myös pesutilaan. WC-tilassa toistuvat samat harmoniset sävyt ja sama laatta sekä myöskin mikrosementoitu lattia. Myös keittiön lattiamateriaaliksi valittiin vaaleanharmaa mikrosementti. Muualla asunnossa on vaalea saarniparketti.  

Tilaan saatiin avaruutta, rytmiä ja myös rauhallisuuttaa toimintojen sijoittamisella ja tilan jakamisella käyttötarpeiden mukaan. Myös suurehko lasitettu parveke päivitettiin pintojen ja kalusteiden osalta. Parvekkeen suhteellisen hankala toiseen päähän kapeneva muoto asetti omat haasteensa. Päivitys puuritilälattialla ja puisilla seinäyksityiskohdilla sekä mukavilla kalusteilla tekivät kuitenkin tehtävänsä ja parvekkeesta saatiin kiva oleskelutila jatkamaan olohuonetta. 

Kaikkinensa suunnitelma koettiin onnistuneeksi ja toimivaksi. Yksiöön saatiin raikas uusi ilme sekä kaikki tähdelliset toiminnot ja vielä muutama bonustoiminto lisääkin. 

Jaa

Tutustu lisää